Половина українців не хотіла б працювати в іншій країні

15 вересня 13:33

Половина (51%) українців не хоче переїжджати жити і працювати до іншої країни. Окрім того, ще 8% завжди агітують іноземців переїхати до України.

 

За даними опитування Research&Branding Group, 16% українців хотіли б переїхати жити і працювати до іншої країни, але позбавлені такої можливості. Ще 10% хотіли б жити і працювати то в Україні, то в інших країнах (2% респондентів вже реалізували це бажання).

Окрім того, 8% однозначно хотіли б виїхати за кордон, оскільки там значно краще. Однак займаються від'їздом прямо зараз тільки 1% зі всіх опитаних.

Ще 4% не змогли відповісти на питання про перспективи жити і працювати в іншій країні.

На думку українців, зарубіжною країною, в якій найкращим чином реалізовано принцип «держава для громадян» є Німеччина, так вважає 20% населення. Потім найбільш привабливими для українців країнами є (у порядку пріоритетності): США - 11% Швейцарія і Швеція по 7%, 5% - Канада, і Великобританія, Росія, Білорусь і Франція - по 4% респондентів. На думку 9% українців, країни, де був би реалізований принцип «держава для громадян», - не існує.

Опитування було проведено Research&Branding Group у період з 12 - 22 серпня 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня похибка вибірки складає + -2,2%.