Побитих охоронцем Ландика міліціонерів звільнили з ДАІ

01 липня 08:37

Старшого сержанта, інспектора ДАІ Олексія Косякова, а також інспектора Сливу, які були замішані у скандалі з нардепом Володимиром Ландиком, звільнили за порушення інструкції несення патрулювання.

 

Про це повідомила начальник Відділу зв'язків з громадськістю управління МВС України в Луганській області Тетяна Погукай.

За її словами, вони порушили виданий у квітні 2011 року міністром МВС України наказ про те, що з червня співробітники ДАІ зобов'язані патрулювати на дорогах державного значення з включеними маячками.

«При здійсненні перевірок близько 10 співробітників ДАІ за порушення інструкцій патрулювання було звільнено із займаних посад. У тому числі інспектори Косяков і Слива. Вони несли службу на дорозі державного значення без увімкненого маячка. Як вони потім пояснили, в маячку перегоріла лампочка. Однак вони нічого не зробили, щоб ліквідувати несправність ... Тому наказом від 18 червня Косякова і Сливу було звільнено із займаних посад, і переведено на службу в інші підрозділи. Наскільки мені відомо, у даний момент вони оформляються у патрульну службу», - розповіла Т.Погукай.

Нагадаємо, 12 березня співробітники ДАІ Косяков і Слива зупинили автомобіль, в якому перебував народний депутат України Володимир Ландик. Після інциденту інспектори заявили про те, що охоронець народного депутата побив співробітника ДАІ.

Сам В.Ландик спочатку заперечував факт побиття інспектора Державтоінспекції. «Ніхто - ні я, ні мій водій, до нього пальцем не доторкнулися. Так, коли я з ним розмовляв, і він не хотів пропускати нашу машину, він поліз рукою до кобури або до газового балончика. Я не знаю навіщо, після цього вийшли з машини мої два помічники, які сказали йому: “Ти цього не роби, це народний депутат України”», - розповів В.Ландик.

Разом з тим начальник відділу зв'язків з громадськістю УМВС України в Луганській області Т.Погукай повідомила про те, що факт побиття співробітника ДАІ все ж був.

УМВС України в Луганській області клопотало перед міністром внутрішніх справ про заохочення старшого сержанта Олексія Косякова, який в суботу, 12 березня, зупинив автомобіль, в якому знаходився народний депутат В.Ландик, і «проявив принциповість».

16 березня охоронець народного депутата від Партії регіонів В.Ландика вибачився перед старшим сержантом, інспектором ДАІ О.Косяковим. В. Ландик також приніс свої вибачення.