Петро Ющенко сьогодні спантеличить Раду історією України

07 вересня 07:56

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради буде розглянуто 13 законопроектів, поданих братом екс-президента України Віктора Ющенка, депутатом від НУНС Петром Ющенком. Всі вони стосуються історичних подій та особистостей.

 

Всі законопроекти авторства П.Ющенка стосуються святкування знаменних дат. В основному це дні народження чи смерті політичних діячів минулого тисячоліття.

Серед них проекти постанови про відзначення 940-річчя з дня народження давньоруської княгині Євпраксії Всеволодівни, дружини імператора Священної Римської імперії, 960-річчя від дня заснування Києво-Печерського монастиря а також 960-річчя від дня сходження Іларіона на київську кафедру.

Також брат екс-президента попросить депутатів прийняти закони про святкування річниці народження Нестора Літописця та шведської принцеси Інгігерди, дружини Ярослава Мудрого. Окремим проектом подано закон про святкування 960-річчя від дня одруження княгині Анни Ярославни з Генріхом I.

П.Ющенко також хоче законодавчо закріпити можливість відсвяткувати дні народження двох інших київських князів - Ігоря Святославовича, героя «Слова о полку Ігоревім», і Мстислава Володимировича.

Брат екс-голови держави пропонує також відсвяткувати 360-річчя від дня народження Димитрія Ростовського, митрополита Ярославського і Ростовського, 810-річчя народження першого короля Русі-України Данила Галицького, і 360-річчя від дня народження митрополита Тобольського і всього Сибіру, ​​святителя Іоанна Максимовича.

Також Петро Ющенко вніс законопроекти про святкування 300-річного ювілею першого ректора Московської слов'яно-греко-латинської академії, архієпископа Холмогорского і Важеського Рафаїла Краснопільського і 310-річчя з дня смерті гетьмана Лівобережної України Дем'яна Многогрішного.

Раніше брат колишнього голови держави раніше не був помічений у настільки активному написанні законів, також він ще жодного разу не був автором жодного законопроекту, який би стосувався соціального чи економічного життя країни.