Папа Римський дал свое благословення на спілкування в соціальних мережах

25 сiчня 04:16

Папа Римський Бенедикт XVI дав своє благословення на спілкування в соціальних мережах. Про це в понеділок, 24 січня, понтифік сказав у своєму зверненні, підготованому до 45-го Всесвітнього дня спілкування.

 

За словами папи Римського, спілкування в соціальних мережах дає змогу завести нові знайомства, допомагає обмінюватися знаннями й підтримувати діалог між різними культурами.

Однак понтифік застеріг боговірних від надмірного «занурення в паралельну реальність». Папа Римський також попросив людей залишатися гранично чесними й не створювати акаунти з неправдивою інформацією про користувача.

Понтифік не став у своєму зверненні виокремлювати якусь конкретну мережу, а просто згадав феномен віртуального спілкування. Всесвітній день спілкування, який організовує Ватикан, у 2011 році відбудеться 5 травня.

Сам Бенедикт XVI має свій канал на YouTube й профайл у Facebook. Крім того, Ватикан запустив власний додаток для iPhone. Також відомо, що понтифік користується електронною поштою. Він уже неодноразово звертався до всіх католиків і до священиків зокрема із закликом активніше користуватися інтернетом для популяризації церкви й для проповіді Євангелія.

У торішній промові, приуроченій до Всесвітнього дня спілкування, Бенедикт XVI закликав католицьких священиків проповідувати Євангеліє за допомогою всіх наявних технічних засобів, середя яких і блоги.

За матеріалами офіційного сайту Ватикану