Основну фазу евакуації українців з Лівії завершено

28 лютого 15:13

Основну фазу евакуації українців з Лівії завершено, повідомляють в МЗС України.

 

"Міністерство закордонних справ України переконане в тому, що незважаючи на деяке затишшя у політичному протистоянні в Лівії, ризик для здоров'я українців, що знаходяться в цій країні, нікуди не зник. У зв'язку з цим ми як і раніше вживаємо всіх заходів з евакуації наших громадян, проте основна фаза цього процесу вже завершена", - повідомив у понеділок, 28 лютого, директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

За даними посольства України у Лівії, кількість українців, охочих залишити цю країну, звелася до одиниць і вони будуть евакуйовані або українським транспортним засобом, або за допомогою інших держав.

Волошин нагадав, що в цілому зусиллями Києва було евакуйовано близько 400 українців, залишилося у цій країні приблизно кілька сотень наших співвітчизників. "А якщо говорити про загальну кількість громадян України в Лівії на момент початку протистояння, то реально цифра 2,5-3 тисячі виявилася перебільшеною", - сказав він.

Представник МЗС додав, що посольство України в Лівії продовжує працювати в посиленому режимі і найближчим часом його кадровий склад буде ще більше посилено.

За даними місії України при ЄС, у даний час в Лівії залишається близько 670 громадян України, однак не всі з них виявляють бажання евакуюватися.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»