Нацрада видала Портнікову і Княжицькому ліцензію на новий канал ТBinfo

07 грудня 11:02

Нацрада з питань телерадіомовлення видала ліцензію на 10 років компанії Інфо24 на супутникове мовлення телеканалу з логотипом ТBinfo.

 

Директором компанії ТОВ"ІНФО24" є Віталій Портніков, засновниками також є Микола Княжицький, Наталя Катеринчук і Артем Шевченко.

За словами представника компанії Юрія Крайняка, формат телеканалу – інформаційно-просвітницький, мовлення – 24 години, передає прес-служба Нацради.

Питання про видачу супутникової ліцензії цій компанії розглядалося Національною радою 16 червня 2011 р., але за результатами розгляду заявних документів та голосування членів Національної ради рішення не отримало необхідної кількості голосів.

При першому розгляді цього питання найбільше запитань членів Національної ради викликав статутний фонд товариства, який за поданими документами становив 1 000 гривень. Тепер статутний фонд становить 350 тисяч.

Чимало застережень було і щодо логотипу компанії, адже в назві фігурувало число 24, що трапляється в кількох назвах компаній та телевізійних програм.

З цього приводу тоді до Національної ради надійшло звернення від "Телерадіокомпанії "Люкс", що має логотип "24".

Нині керівництво "Інфо24" звернулося до Нацради у зв'язку з рішенням суду, який визнав протиправною бездіяльність Нацради та зобов'язав регулятора розглянути заяву компанії про видачу ліцензії на супутникове мовлення.

Національна рада встигла оскаржити цю постанову в апеляції, однак, незважаючи на це, 6 грудня заявку на ліцензію задовольнила.

"Судячи із документів, які зараз маємо, компанія зробила висновки із ситуації, яка склалася. Змінено логотип, змінено підхід щодо програмного планування, компанія надала всі документи, які Національна рада просила на доповнення. Компанія переглянула свій підхід із приводу статутного фонду, щодо якого минулого разу були серйозні застереження", - заявила член Нацради Лариса Мудрак.