На Львівщині офіційно відзначатимуть 70-ті роковини масових розстрілів московсько-більшовицькими окупантами

24 травня 14:08

На Львівщині 22-28 червня 2011 року офіційно відзначатимуть 70-ті роковини масових розстрілів у Галичині. За таке рішення 24 травня проголосувало 80 із 90 зареєстрованих на сесії депутатів Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба ради.

 

Як йдеться в рішенні, з метою відновлення історичної справедливості, засудження злочинів московсько-комуністичного режиму проти української нації, належного відзначення 70-ої річниці масових розстрілів у Галичині, Львівська обласна рада вирішила відзначати щорічно на території області 22 – 28 червня Дні пам'яті про масові розстріли в Галичині, здійснені НКВД у червні 1941 року.

Депутати доручили Львівській обласній державній адміністрації спільно з постійними комісіями Львівської обласної ради розробити та затвердити заходи з відзначення Днів пам'яті та передбачити заходи з належного висвітлення в державних засобах масової інформації Львівської області фактів масових розстрілів у Галичині в червні 1941 року.

Рада також вирішила звернутися до ієрархів церков та священнослужителів усіх конфесій Львівської області з проханням відслужити 22 – 28 червня 2011 року молебні за всіх загиблих під час масових розстрілів громадян московсько-більшовицькими окупантами в червні 1941 року.