Могильов вважає, що у Львові билися «грантоїди»

14 травня 05:23

Події у Львові на 9 травня могли бути організовані людьми, які «відпрацьовували гранти». Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 13 травня.

 

Відповідаючи на питання, звідки ці гранти - з Заходу чи зі Сходу, міністр сказав: «І звідти, і звідти».

За словами А. Могильова, переглядаючи записи подій у Львові, він не знайшов «ні єдиного факту агресії з боку радикально лівих сил».

«А факти агресії людей з синіми пов'язками на цих кадрах є. Тому ми сказали, що ці конфлікти з владою провокували саме вони», - сказав він.

«Окремі сили, які виконували якесь завдання, проплачені. Ви ж розумієте, що кілька тисяч до Львова не приїхали чисто за ідею», - додав міністр.

«У нас окремі добродії, відпрацьовуючи гранти, що надходять, влаштовують ось такі от хвилювання. Тому що сильна Україна нікому не потрібна», - заявив А. Могильов.

Крім того, на питання, чи буде міліція проводити роз'яснювальну роботу з губернатором Харківщини Михайлом Добкіним, який виступив з ініціативою привезти до Львова 22 червня ветеранів війни, А. Могильов відповів: «Якщо хтось збереться їхати до Львова ще раз з будь-якими акціями, без сумніву, таку роботу ми проведемо».