Мінекономрозвитку запропонувало законом скасувати перехід на літній час

23 листопада 14:13

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило законопроект «Про порядок обчислення часу на території України», яким пропонується скасувати перехід на літній час.

 

«На території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, розміщеному на сайті міністерства.

Нагадаємо, що парламентська більшість у Верховній Раді 20 вересня прийняла постанову, за якою Україна залишалася на літньому часі (слідом за Росією і Білоруссю). Проте 18 жовтня депутати скасували своє ж рішення, однак доручили Кабінету міністрів підготувати закон, який регламентуватиме питання про час.

На сьогодні порядок обчислення часу визначено постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року №509, згідно з якою на території України діє час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Перехід на літній час здійснювався у СРСР з 1981 року. Наразі на літній час переходять у 110 країнах світу, у т.ч. у всій Європі.