Міліція вимагає розкрити власників сайту LB.ua через мати в коментарях

01 грудня 14:33

Сьогодні ТОВ "Dream Line Holding", на сервері якого розміщено інтернет-видання LB.ua, повідомило редакції LB.ua про те, що Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України у місті Києві просить надати "повні дані про фізичну або юридичну особу", на яку зареєстровано сайт LB.ua.

 

Свою вимогу Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України у Києві мотивує так: такий собі громадянин Клімов В.М. звернувся до міліції щодо розміщення "на ресурсі LB.ua всесвітньої інформаційної мережі загального доступу Інтернет текстових повідомлень, які містять нецензурні висловлювання".

"Редакція LB.ua впевнена, що обурення громадянина Клімова В.М. з приводу "нецензурних висловів" - всього лише привід, причому досить суперечний з правової точки зору. Прикриваючись зверненням людини, яку в принципі ніхто не змушує читати коментарі, які містять нецензурні вислови, що залишаються відвідувачами LB.ua, співробітники МВС реалізують політичне замовлення. Суть якого - змусити замовчати одне з провідних інформаційних інтернет-видань України. Подібні випадки ми не раз спостерігали у країнах, в яких обмежується свобода слова", - сказано у повідомленні LB.ua.

"Ми напряму пов'язуємо дії співробітників міліції з публікацією на наших сторінках резонансних розслідувань Соні Кошкіної, Тетяни Чорновіл, інших наших журналістів, що стосуються зловживань можновладців.

LB.ua вимагає від МВС надати пояснення, на яких підставах міліція чинить тиск на незалежні ЗМІ. Ми сподіваємося, що правову оцінку ситуації дасть прокуратура, а також Комітет зі свободи слова Верховної Ради України", - йдеться у заяві.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram