Луганська облрада відстояла червоні прапори в суді

26 жовтня 12:04

Суд відмовився визнати незаконним рішення Луганської облради про використання червоного прапора. Про це повідомляє прес-служба облради.

 

Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 26 жовтня, на засіданні з розгляду адміністративної справи за позовом Д.Снєгирьова до Луганської обласної ради.

В якості своїх аргументів представники облради в суді Олександр Пікалов та Володимир Зенчугов підкреслили, що «оскаржуваний пункт рішення обласної ради не встановлює, не змінює і не припиняє норми права - у ньому депутати просто висловили свою позицію, своє бажання увічнити пам'ять жертв Великої Вітчизняної війни і подвиг переможців. І в жодному разі не зазіхали на державні символи. Прапор України вивішено, як і повинно бути, над будівлею облради, а копія Прапора Перемоги перебувала на флагштоку перед будівлею».

Окрім того, зазначили представники облради, «дане рішення обласної ради не було і не могло послужити настановою для інших органів місцевого самоврядування, підприємств, установ або організацій, оскільки не має імперативного характеру».

Нагадаємо, у позові керівника БФ «Підтримка українських ініціатив» Д.Снєгирьова йдеться про те, що 16 червня 2011 року рішенням Конституційного Суду України використання копій прапора Перемоги визнано неконституційним.

Згідно зі ст. 23 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», на будинках, де працюють ради та їх виконавчі комітети, піднімається Державний Прапор України, вказує позивач. Але, незважаючи на вищевказані положення закону і прийняте Конституційним Судом України рішення, Луганська облрада розміщувала копії прапора Перемоги на адміністративній будівлі.

12 жовтня окружний адміністративний суд прийняв до розгляду справу за адміністративним позовом Д.Снєгирьова. Позов до суду було подано 20 червня.

24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до КСУ щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.