Літак Іл-76 Міноборони прибув до Лівії для евакуації українців

23 лютого 10:26

Літак Іл-76 Міністерства оборони України здійснив посадку в аеропорту міста Тріполі (Лівія) об 11:45 за київським часом, повідомила прес-служба МЗС України.

 

Очікується, що протягом декількох годин буде здійснюватися оформлення громадян України, які вирішили повернутися на Батьківщину в рамках евакуації з території Лівії, відзначено у повідомленні.

Виліт літака до України очікується у проміжку з 13:00 до 14:00 за київським часом, але час буде залежати від ситуації в аеропорту м.Тріполі.

Літак Іл-76 Міноборони розрахований на 225 пасажирських місць.

Дипломати посольства України в Лівії продовжують складати списки громадян України, які бажають повернутися на Батьківщину і будуть надавати максимальну допомогу нашим співвітчизникам при оформленні документів та проходженні прикордонного контролю для безпечного повернення до України, підкреслили у МЗС.

Нагадаємо, планувалося, що військово-транспортний літак Міноборони України вилетить до Лівії для евакуації українців у вівторок, 22 лютого.

Проте пізніше у МЗС повідомили, що літак зможе здійснити переліт 23 лютого у зв'язку з введенням комендантської години в Тріполі.