Ландик звинуватив побиту ним дівчину в спробі його вбити

01 грудня 16:13

Депутат Луганської міської ради Роман Ландик, обвинувачений у побитті Марії Коршунової, вимагає притягнути до відповідальності постраждалу за спробу його вбити і за псування майна.

 

Таку заяву на ім'я прокурора м. Луганська Р. Ландик оприлюднив у четвер, 1 грудня, під час слухання порушеної проти нього кримінальної справи в Ленінському суді Луганська.

Він заявив, що постраждала чинить тиск на свідків, і її теж потрібно ізолювати. Заяву безпосередньо в залі суду прийняла прокурор Олена Лисицька.

Р. Ландик також звернувся до подруги М. Коршунової, другої потерпілої - Дарини Заєць, і сказав, що якщо вона не дасть правдиві показання суду, то таку заяву буде подано проти неї.

Р. Ландик звинуватив представників ЗМІ в тому, що вони некоректно висвітлюють події в суді, заявивши при цьому: «Якщо преса не готова писати правду, якщо ви будете брехати, то на наступне засідання ми вас взагалі не пустимо».

Нагадаємо, що 4 липня в луганському ресторані «Баккара» Р. Ландик жорстоко побив 20 - річну дівчину. Відеозапис інциденту викликав величезний суспільний резонанс в країні, і проти Р. Ландика порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство».

Р. Ландик втік до Росії, але його упіймали і доставили до Луганська.

Суд над Р. Ландиком
розпочався 8 листопада.