Колесніченко пропонує встановити природний для України зимовий час

14 жовтня 09:51

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови №9287-1 від 13 жовтня 2011 року, автор якого - народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко - пропонує повернути в Україну природний для країни зимовий час.

 

Як повідомила помічник народного депутата Яна Салміна, документ «передбачає встановлення єдиного порядку обчислення часу без переведення на зимовий і літній час».

«Ми пропонуємо встановити в Україні другий, природний для країни, часовий пояс і востаннє перевести стрілки на годину назад, - розповіла Я.Салміна. - Можна сказати і так, що ми ще раз перейдемо на так званий «зимовий час», і більше стрілки переводитися не будуть».

Помічник депутата уточнила, що проект постанови розробляв колектив юридичної групи В.Колесніченка спільно з експертами МНС.

Як повідомлялося,
20 вересня Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України». Документом передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

Проти такого рішення виступив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, який надіслав листа голові Верховної Ради Володимиру Литвину з проханням ініціювати перегляд рішення парламенту про зміну порядку обчислення часу в Україні.

Окрім того, Держкомісія єдиного часу і еталонних частот України звернулася з відкритим листом до прем'єра Миколи Азарова, в якому обґрунтувала недоцільність скасування переходу на зимовий час.

Цього року від переведення стрілок відмовилися Росія і Білорусь.

Перехід на літній час здійснюється у більшості розвинених країн, у тому числі у США і всій Європі.