Клюєв порадив підприємцям скаржитися на міліціонерів прямо до міліції

13 травня 08:17

Кабінет міністрів звертається до представників малого та середнього бізнесу повідомляти про факти вимагань з боку співробітників правоохоронних органів на урядову гарячу телефонну лінію та телефон довіри МВС.

 

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи результати взаємодії уряду з представниками малого і середнього бізнесу, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

За його словами, на підставі численних скарг підприємців він доручив Міністерству внутрішніх справ звернути особливу увагу на проблему корумпованості працівників підрозділів по боротьбі з економічною злочинністю. Особливо це стосується проведення міліцейських перевірок господарської діяльності підприємців, які торгують на ринках, сказав А.Клюєв. Він також зазначив, що можливо потрібно буде обмежити число таких перевірок.

Міністерство внутрішніх справ має звернути на скарги підприємців щодо поборів з боку названих підрозділів особливу увагу і проводити ретельні перевірки цих скарг, заявив А.Клюєв.

За словами першого заступника голови уряду України, Міністерству внутрішніх справ доручено поширити на всіх ринках країни інформацію про можливості підприємців скаржитися на дії працівників правоохоронних органів.

«Я також попросив представників Ради підприємців при Кабінеті міністрів, а також урядового уповноваженого з питань дерегуляції організувати інформування представників малого і середнього бізнесу про всі можливості доносити до відома уряду інформацію про факти вимагань з боку працівників правоохоронних органів», - повідомив А. Клюєв.

«Ми чітко розуміємо, що неможливо за один день змінити всю країну і позбутися корупції, але потрібно працювати над цим щодня, крок за кроком. І я закликаю представників бізнесу працювати над цим разом», - заявив перший віце-прем'єр-міністр.