Ківалов підрахував, що у Конституції другою мовою має бути російська

13 вересня 08:54

Народний депутат України від Партії регіонів, член Вищої ради юстиції Сергій Ківалов вважає, що до Конституції України необхідно вносити зміни, де прописати російську мову другою державною.

 

«Якщо говорити про перспективу, то потрібно змінювати Конституцію і другою державною мовою проголошувати російську», - сказав він у коментарі «Главкому».

Нагадаємо, 26 серпня регіонали Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко зареєстрували у Верховній Раді законопроект, яким пропонується надати російській мові статус регіональної у 13 областях України.

С.Ківалов не став приховувати, що сенс в ухваленні цього законопроекту є тільки перед виборами. «Я думаю, що закон про основи мовної політики треба приймати до парламентських виборів. Якщо ще почекати, то його взагалі не потрібно було вносити на розгляд парламенту. Документ маєбути прийнято найближчим часом», - сказав він.

При цьому на питання про те, що в очах журналістів його законодавча ініціатива виглядає як передвиборний піар, він відповів, мовляв, занадто рано. «До виборів ще довго, більше року. Якби це було за місяць до голосування або за два, тоді мені можна було ставити таке питання», - запевнив С.Ківалов.