Гроші з ректорів для сайту osvita.com вибивають професійні колектори

12 травня 08:42

На сайті osvita.com, який за допомогою Міністерства освіти пропонує ректорам вишів писати про них новини за 30 тис. грн на рік, працює спеціальна «телефонна група» колекторів.

 

Про це сайту «Свідомо» повідомила екс-працівниця сайту osvita.com, яка попросила не називати її імені.

«Вибиванням грошей з ректорів займаються хлопчики (три людини, одна з який колишній колектор, знавець своєї справи). Вони подзвонюють виші і вимогливим голосом «просять» укласти договір. У кожного є план на день, і всі вони відзначають на дошці - хто, скільки і т.п. На стіні висить прейскурант», - розповіла дівчина.

За словами екс-співробітниці, на роботу на сайт людей беруть через інформаційне агентство «ІнтерМедіаКонсалтинг» (зараз «Українські національні новини»), яке знаходиться в тому ж приміщенні, що й редакція сайту - в бізнес-центрі «Леонардо» на Богдана Хмельницького.

Також дівчина запевняє, що частим гостем в редакції був заступник міністра освіти Євген Суліма, який ретельно моніторив новини про себе і вносив туди свої корективи.

Як повідомлялося раніше Міністерство освіти України розіслало в українські вищі навчальні заклади листи з вимогою оплатити послуги сайту osvita.com для створення «Єдиного освітнього інформаційного вікна». Внесок кожного ВНЗ має скласти 7,5 тис. грн на квартал або 30 тис. грн на рік.

Сайт osvita.com належить приватній структурі «Імперія-інфо», власником якої є 24-річний киянин Олександр Гудков. Його батько - Микола Гудков – працює на посаді керівника Департаменту персоналу і керівних кадрів у Міносвіти.