Єжель закликав українців здавати гроші на корвет. На приватний рахунок

20 травня 06:30

Міністр оборони Михайло Єжель пожертвував свою місячну зарплату на будівництво українського корвета і закликав українців побудувати корабель за народні гроші. Про це він заявив під час відкриття четвертого сезону міжнародних вітрильних змагань WindMaster Regatta 2011, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

 

«Я особисто віддаю на будівництво українського корвета своє місячне грошове забезпечення. Впевнений, що в Україні знайдеться багато людей, які також візьмуть участь у будівництві народного корабля. До речі, як тільки було оприлюднено відповідний фінансовий рахунок, почали надходити гроші від громадян», - сказав М.Єжель.

Рахунок, на який міністр закликав направляти гроші, належить громадській організації "Фонд відродження Українського флоту", яка відкрила рахунок у «Приватбанку».

М.Єжель вважає, що українці повинні повторити історію початку XX століття, коли флот було побудовано саме таким чином.

«Тоді саме українці на чолі з князем Левом Кочубеєм стали ініціаторами патріотичного руху з побудови бойових кораблів за народні кошти. За 1906-1910 роки на добровільні пожертвування населення було побудовано 23 корабля, першим з яких став мінний крейсер "Україна" - він увійшов до складу Балтійського флоту 6 вересня 1906. Окрім того, громадяни з Волинської, Подільської, Київської, Чернігівської, Харківської, Катеринославської, Одеської та Херсонської губерній (до складу останньої входили Крим і місто Севастополь) зібрали гроші на будівництво мінних крейсерів "Гайдамак" та "Військовий"», - сказав міністр.

У свою чергу присутній на відкритті президент Вітрильної федерації України, президент Асоціації суднобудівників України, народний депутат України (Партія регіонів) Василь Гурєєв, висловив впевненість у тому, що українські корабели зроблять все можливе, щоб корвет у найкоротші терміни поповнив склад Військово-морських сил України.

Раніше ZN.UA писало про те, що міністр оборони М.Єжель в останні місяці втрапив до кількох корупційних скандалів. Профільний комітет ВР рекомендував президенту України звільнити його із займаної посади.