ЄС не дасть урядовцям доторкнутися до гранту на розвиток Криму

07 грудня 07:31

Проект «Підтримка спільної ініціативи співробітництва у Криму», відповідно до якого на розвиток туризму Європейський Союз має намір виділити 5 млн євро, почне фінансуватися з 1 березня.

 

Про це журналістам повідомив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.

«В цілому на програму виділяється п'ять мільйонів євро - це на три роки. Ми починаємо їх отримувати з 1 березня - саме коли пройде виставка «Крим. Курорти. Туризм», де європейський проект буде презентовано. Буде детально розказано все, що стосується цього гранту», - зазначив О.Лієв.

Міністр повідомив, що розпорядником коштів виступить європейська компанія.

«Ми будемо бенефіціаром, тобто будемо говорити, на що треба направляти гроші. У Європі пройде тендер, тендерна комісія обере переможця. Найімовірніше, це буде європейська компанія. До грошей наші урядовці торкатися не будуть, ці гроші підуть у справу», - запевнив О.Лієв.

У травні у Брюсселі було підписано угоду про фінансування програми «Підтримка спільної ініціативи співробітництва у Криму». Згідно з програмою Євросоюз протягом найближчих чотирьох років направить 12 млн євро на економічний розвиток Криму і Севастополя, в тому числі 5 млн євро на розвиток туризму. В рамках реалізації проекту буде залучено експертів ЄС, які допоможуть застосувати у Криму досвід Європи з розвитку курортів та туризму.