Блаженніший Любомир визначився з наступником

10 лютого 14:17

Блаженніший Любомир (Гузар) виступаючи на прес-конференції повідомив, що до обрання нового глави Української греко-католицької церкви її Адміністратором буде архієпископ Львівський владика Ігор (Возьняк).

 

Блаженніший відзначив, що відповідно до канонічного права до обрання нового глави Церкви її адміністратором буде архієпископ Львівський владика Ігор (Возьняк). А через два місяці на виборчій Синоді оберуть нового голову УГКЦ.Він додав, що його основною порадою наступнику буде зберегти єдність УГКЦ. Любомир наголосив, що вірні УГКЦ є на всіх континентах Землі і тому збереження єдності, ідентичності різних людей, які вірні одній церкві, є найголовнішим завданням.Нагадаємо, сьогодні Папа Римський Бенедикт XVI прийняв відставку голови Української греко-католицької церкви кардинала Гузара.Раніше, Блаженніший Любомир Гузар розповів про причини своєї відставки з поста глави Української греко-католицької церкви.

Блаженніший Любомир очолив УГКЦ десять років тому після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського). Він став першим предстоятелем церкви, обраним спеціальним Синодом Єпископів після виходу церкви з підпілля і здобуття Україною незалежності.

За матеріалами УНІАН