Адвокати заявляють, що Коршунова лише дивом не вбила Ландика

04 грудня 14:46

Адвокати обвинуваченого в хуліганських діях депутата Луганської міської ради Романа Ландика заявляють про безпідставність переслідування їхнього підзахисного та ігнорування дійсних обставин інциденту.

 

«Неупереджене дослідження справи в суді дозволяє захисту заявити: Роман Ландик переслідується безпідставно, органи досудового слідства проігнорували дійсні фактичні обставини подій, а фабулу навмисно внесли в штучно сконструйовану модель справи», - зазначили адвокати обвинуваченого в своїй заяві, переданій агентству УНІАН.
«Те, що в результаті протиправних дій М. Коршунової Р. Ландик не отримав тілесних ушкоджень, які могли б поставити під загрозу його життя, стало для нього своєрідним подарунком долі», - вважають адвокати.
Захист депутата підкреслює, що насправді події, що мали місце в ніч з 3 на 4 липня 2011 року в ресторані «Баккара» в Луганську, були спровоковані саме фотомоделлю Марією Коршуновою, яка визнана потерпілою в справі, а сам Р. Ландик змушений був захищатися, що було виправданим і необхідним у тій ситуації.
«Ініціатором конфлікту була М. Коршунова: перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вона повела себе грубо і неетично до одного з друзів Р. Ландика. Бажаючи залагодити неприємну ситуацію, Р. Ландик вступив у розпочатий М. Коршуновою конфлікт, однак замість розуміння зіткнувся з провокацією і відвертою агресією з боку останньої вже по відношенню до себе», - підкреслюють адвокати в своїй заяві.
Адвокати відзначають, що М. Коршунова завдала їх підзахисному «важким скляним графином удар по голові, в результаті Р. Ландик отримав тілесні ушкодження у вигляді рваної рани лобно-скроневої частини голови».
Надалі, як наголошується в заяві захисту, Р. Ландик, «перебуваючи, з юридичної точки зору, в стані необхідної оборони, застосував силу до припинення протиправних дій М. Коршунової і наступного правомірного затримання її і передачі органам правопорядку як особи, яка вчинила злочин» .
Таким чином адвокати Р. Ландика вважають, що їх підзахисний захищав свої конституційні права, і його дії стосовно М. Коршунової були абсолютно виправданими в тій ситуації.
«У діях Р. Ландика немає складу інкримінованого йому злочину, а органами досудового слідства допущена кричуща помилка, яка призвела до його незаконного притягненню до кримінальної відповідальності», - зазначає захист у своїй заяві.
Нагадаємо, що 4 липня в луганському ресторані «Баккара» Р. Ландик жорстоко побив 20-річну М. Коршунову. Відеозапис інциденту викликав величезний суспільний резонанс у країні, і проти Р. Ландика порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство».
Р. Ландик втік до Росії, але його упіймали і етапували до Луганська.
Суд над Р. Ландиком розпочався 8 листопада.
Сам «потерпілий» вже заявляв на суді, що М. Коршунова намагалася його вбити.