Адвокат Суслікова попросила закрити «сфальсифіковану» справу Ландіка

22 грудня 12:41

Адвокати депутата Луганської міської ради Романа Ландіка Наталія Суслікова та Юрій Березовський заявляють про фальсифікацію кримінальної справи проти їхнього підзахисного і просять Генерального прокурора України Віктора Пшонку про її закриття.

 

«Ця кримінальна справа інспірована і сфальсифікована правоохоронними органами Луганської області. 17 грудня ми звернулися до генерального прокурора із заявою про незаконність переслідування та притягнення до відповідальності невинної особи», - повідомила на прес-конференції у четвер, 22 грудня, у Києві Н.Суслікова.

Вона заявила, що дана справа була сфальсифікована співробітниками Головного управління МВС у Луганській області та слідчими луганської прокуратури. За її словами, у діях Р.Ланд
іка немає складу злочину, оскільки вони повинні класифікуватися як необхідна оборона і дії, спрямовані на затримання особи, яка здійснила злочин.

Нагадаємо, що 4 липня в луганському ресторані «Баккара» Р.Ландік жорстоко побив 20-річну М.Коршунову. Відеозапис інциденту викликав величезний суспільний резонанс в країні, і проти Р.Ландіка порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство».

Р.Ландік втік до Росії, але його було спіймано і етаповано до Луганська.

Суд над Р.Ландіком розпочався 8 листопада.