Наша галактика налічує 500 мільйонів придатних для життя планет

21 лютого 03:50

У нашій галактиці Чумацький Шлях існує близько 500 мільйонів планет, які потенційно придатні для життя. Про це повідомили у Вашингтоні на щорічній конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки астрономи NASA.

 

Заява астрономів заснована на даних, які вони отримали за допомогою космічного телескопа Kepler. Висновки побудовані за методом екстраполяції, оскільки Kepler може охопити лише чотирьохсоту частину зоряного неба. Що стосується всього Всесвіту, то науковці підозрюють, що придатних для життя планет може бути близько 100 мільярдів.

Kepler був виведений на орбіту в 2009 році. Його завдання – безпосереднє «полювання» за планетами, що обертаються навколо далеких світил. Унікальний астрономічний інструмент при спостереженні за зірками фіксує найменші зміни їхньої яскравості. Такі зміни можуть свідчити про наявність у зірки планети, яка, перетинаючи диск світила, образно кажучи, затінює його. Інтенсивність затінень і тривалість інтервалів між ними дозволяють астрономам розрахувати характеристики космічних об'єктів.

Kepler є першим космічним астрономічним інструментом NASA, який здатний «розгледіти» об'єкти розміром із Землю, що перебувають у безпосередній близькості від зірок.

За матеріалами Вести.ru