Зустріч Зеленського та Трампа відбудеться 25 вересня — джерело

19 вересня 18:13

Президенти проведуть за розмовою близько години.

 

Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом відбудеться 25 вересня в Нью-Йорку в рамках 74-1 сесії Генеральної асамблеї ООН. За словами джерела DT.UA у дипломатичних колах, запланована тривалість зустрічі - 45 хвилин.

"Проте зустріч може тривати і довше", - повідомив наш інформований співрозмовник.

За його словами, в числі питань, які будуть обговорювати український та американський президенти - Донбас, залучення американських інвестицій в українську економіку. Очікується, що Трамп під час розмови торкнеться і теми проведення розслідування відносно Burisma.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко підтвердив, що Зеленський відвідає Сполучені Штати 23 вересня для участі у Генеральній асамблеї ООН.

25 липня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Дональдом Трампом. Президент США привітав Україну з успішним проведенням вільних і демократичних парламентських виборів. Співрозмовники також домовилися предметно обговорити практичні питання українсько-американської взаємодії під час візиту президента України до США.

За словами секретаря РНБО Олександра Данилюка, основною темою майбутньої зустрічі стане співробітництво між державами у сфері нацбезпеки і оборони.