Зустріч Зеленського і Путіна в Ізраїлі поки не запланована – ОП

22 сiчня 14:35

Про ймовірну зустріч президентів сьогодні писали у росЗМІ.

 

Президент України Володимир Зеленський наразі не планує зустрічатися з президентом РФ Володимиром Путіним в Ізраїлі, якщо ж вони спілкуватимуться, то лише для обговорення подальшого звільнення утримуваних осіб. Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі Офісу президента (ОП).

"У рамках візиту запланована участь Володимира Зеленського у заходах п'ятого Всесвітнього форуму пам'яті Голокосту, а також зустрічі з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним, прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, спікером Кнесету Юлієм Едельштейном та представниками ділових кіл Ізраїлю. Зустріч із президентом Росії, який також візьме участь у форумі пам'яті Голокосту, поки не заплановано", - пояснили в ОП.

Раніше головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедіктов заявив про те, що нібито в Ізраїлі має відбутися зустріч Зеленського з Путіним.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський відвідає Форум пам'яті жертв Голокосту у Єрусалимі 23 січня. За даними DT.UA, візит Зеленського до Ізраїлю перебував під питанням, оскільки на Банковій сумнівалися в його доцільності.

Зазначимо, що на Форумі виступить із промовою Володимир Путін, у той час як українському президенту і низці інших гостей такої можливості не нададуть. З цієї ж причини президент Польщі Анджей Дуда відмовився летіти до Єрусалиму.

Детальніше про складнощі з візитом Зеленського до Ізраїлю читайте в статті Володимира Кравченка "На межі міжнародного скандалу".