Зустріч Гройсмана та Могеріні скасували

08 липня 13:00

Зустріч прем'єра із головою Євроради Дональдом Туском відбудеться за розкладом.

 

Заплановану на понеділок, 8 липня, зустріч прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з високим представником ЄС, віце-президентом Європейської комісії Федерікою Могеріні скасовано, повідомляє "Урядовий портал".

"Скасовано зустріч прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з високим представником Європейського Союзу, віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні, яка була анонсована на 8 липня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Причини скасування зустрічі не повідомляються, однак "Європейська правда" із посиланням на власні джерела пише, що Могеріні, яка перебуває в Києві, була вимушена скасувати ще кілька інших зустрічей, зокрема із представниками громадянського суспільства, через хворобу.

Водночас її участь у саміті Україна-ЄС, який сьогодні відбувається у Києві, досі є в планах. Так само чинною залишається зустріч Гройсмана з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, яка розпочалася о 12:45.

Нагадаємо, 8 липня у Києві розпочався одноденний саміт Україна-ЄС. За даними джерел DT.UA у дипломатичних колах, Офіс президента Зеленського поставив під загрозу зриву підписання спільного документа за підсумками саміту Україна-ЄС. Проект документа досі не погоджено Банковою.

За словами наших джерел у Брюсселі, європейська сторона губиться в здогадах, хто ж відповідає в даний час за питання зовнішньої політики в Офісі українського президента.