Зміни до Виборчого кодексу та закон про азартні ігри: план роботи парламенту на сьогодні

19 грудня 09:59

День у Верховній Раді обіцяє бути інтенсивним.

 

Верховна Рада у четвер, 19 грудня, повторно розгляне сьогодні зміни до Виборчого кодексу України з пропозиціями президента Зеленського, внести зміни до закону про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України, та спробує ухвалити у другому читанні у другому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг" №2490-1.

Згідно з порядком денним парламенту, депутатів жде сьогодні насичений день. Серед питань на сьогодні зміни до Митного кодексу України, урегулювання питання видобутку бурштину, закон щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України відомий як "закон про кнопкодавство, внесення змін до деяких законів України щодо запобігання і протидії політичній корупції.

Також парламент розгляне в першому читанні законопроект №2285 про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та його альтернативні сателіти. Зокрема, будуть розглянуті документи, запропоновані депутатами Марусяком, Дубінським, Королевською, Транасенко, Наталухою та іншими. Також буде розглянутий проект закону, наданий депутатом Лічманом, який був доопрацьований з поданням Комітету.

Також у цей день Верховна Рада планує розглянути ряд постанов, що стосуються утворення і внесення змін до складу Тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, Парламентських слухань і ратифікації міжнародних угод.

Читайте також: Мінекономіки очікує зростання економіки в 2020 році на 3,7%

Нагадаємо, вчора народні депутати змінили календарний план роботи Верховної Ради і в наступному місяці замість двох пленарних тижнів буде одна - з 13 по 17 січня.