ЗМІ: Законопроект Януковича не допоможе Тимошенко

28 вересня 09:11

У тексті законопроекту Віктора Януковича щодо пом’якшення покарання за економічні злочини не передбачено змін до пункту статті КК, за яким судять Юлію Тимошенко.

 

Зокрема в тексті проекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності)" йдеться:

"2) текст статті 272 викласти в такій редакції:

"Якщо діянням, передбаченим статтею 203 п. 1, частиною 1 статті 206, статтями 219, 229, 231–232 п. 2, 356, 364 п.1, 365 п.1 або 365 п.2 Кримінального кодексу України, завдано шкоди виключно інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, порушення кримінальної справи здійснюється за заявою власника (співвласника) цієї юридичної особи чи за його згодою. В інших випадках притягнення до кримінальної відповідальності винної особи здійснюється на загальних підставах".

У тексті законопроекту № 9221 не передбачено змін щодо пункту 3 статті 365 Кримінального кодексу.

Як відомо, кримінальна справа проти Ю.Тимошенко порушена за перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки відповідно до частини 3 статті 365 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, В.Янукович вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.