ЗМІ: Шуфрич може стати губернатором

10 лютого 19:14

Екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич може очолити Івано-Франківську область. Про це пише "Фокус" з покликанням на свої джерела в Кабміні.

 

За даними видання, кандидатуру Нестора Шуфрича лобіює віце-прем'єр Андрій Клюєв.
Нинішній голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Іван Вишиванюк нібито не влаштовує Банкову своєї низькою популярністю в регіоні. У планах адміністрації президента - призначення Вишиванюка на альтернативну посаду, наприклад, посла в одну з країн. А ось консенсусу щодо нової кандидатури поки що немає.
Видання пише, що ближче всього до губернаторського крісла в Івано-Франківську перебуває екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.
Цю інформацію підтвердив "Фокусу" і джерело в Партії регіонів. "Шуфрич може піти на Франківськ. Його активно лобіює Клюєв. Проте це питання поки не вирішене, тому що глава адміністрації президента Сергій Льовочкін виступає проти цього призначення", - зазначив регіонал.
Нагадаємо, звільнення Шуфрича з уряду відбулося якраз з ініціативи Льовочкіна. Відкрито ворогувати вони стали після того, як побилися в кулуарах партійного штабу (кінотеатру "Зоряний") в 2010 році. Після відходу з Кабміну Нестор Шуфрич не соромився у висловах з приводу монополії групи Льовочкіна - Фірташа ("РосУкрЕнерго") на доступ до Януковича.
Раніше повідомлялося про можливе призначення Шуфрича губернатором Черкаської або Одеської областей. Очевидно, тоді Банковій вдалося не допустити працевлаштування Шуфрича на впливову державну посаду.
За матеріалами: Фокус