ЗМІ: Каддафі вирішив розпочати переговори з опозицією

28 лютого 17:19

Лівійський лідер Муамар Каддафі доручив голові служби зовнішньої розвідки провести переговори з опозицією. Про це в понеділок, 28 лютого, повідомив телеканал Al Jazeera.

 

За інформацією телеканалу, Бузайд Дорда (Bouzaid Dordah) отримав таке завдання на тлі успішних дій опозиції з розширення контролю над територією країни.
Супротивники режиму Каддафі вже контролюють цілий ряд міст навколо столиці країни - Тріполі.
Керівний центр лівійських опозиційних сил знаходиться в Бенгазі (друге найбільше місто країни). Саме там була організована "Національна рада", що взялася координувати дії супротивників Каддафі по всій Лівії.
Вчора, 27 лютого, представник цієї ради заявив, що не бачить можливості переговорів з режимом полковника Каддафі.
Раніше сьогодні, 28 лютого, стало відомо, що в лівійському місті Ез-Завія, на півночі країни, йдуть бої між військами, вірними режиму Муамара Каддафі, і силами опозиції. За деякими з Лівії повідомленнями, війська Каддафі оточили місто і готуються до штурму. Опозиція, під контроль якої перейшли східні райони Лівії, заявила про готовність надати допомогу повстанцям на заході країни, в тому числі в столиці - Тріполі, у ряді районів якої з'явилися барикади.
Також сьогодні повідомлялося, що Євросоюз прийняв обмежувальні заходи проти лівійського режиму. Раніше про введення санкцій до режиму Каддафі вже заявили ООН і США.
Нагадаємо, народні хвилювання в Лівії тривають вже близько двох тижнів. Муамар Каддафі відкинув заклики світової спільноти піти у відставку. Він звинувачує в організації масових заворушень в Лівії "Аль-Каїду" та іноземні держави.
За матеріалами Al Jazeera