Зеленський звільнив Геруса з посади представника в Кабміні

11 листопада 10:33

Та уже призначив йому заміну.

 

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Геруса з посади представника президента в Кабінеті міністрів та призначив на його місце Олексія Переверзенцева. Про це йдеться у відповідних указах глави держави від 11 листопада.

"Звільнити Геруса Андрія Михайловича з посади Представника Президента України у Кабінеті Міністрів України", - йдеться в одному указі.

"Призначити Перевезенцева Олексія Юрійовича Представником Президента України у Кабінеті Міністрів України (поза штатом)", - йдеться в іншому.

Зазначимо, що Андрій Герус є фігурантом скандалу про відновлення імпорту електроенергії з Росії - саме він був ініціатором відповідного законопроекту. На посаду представника Герус був призначений 22 травня. До перемоги Зеленського на виборах президента він радив йому в області енергетики.

Олексій Перевезенцев раніше обіймав посаду державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі, до цього - директором юридичного департаменту в тому ж міністерстві. Паралельно 2015-2016 роках обіймав посаду радника міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. У 2016 році продовжив роботу в якості радника міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.