Зеленський зустрівся із Ситником та Холодницьким та закликав їх прискоритись

31 травня 13:01

Президент дав антикорупційним органам три місяці для підвищення показників боротьби із корупцією.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав антикорупційні органи прискорити антикорупційну діяльність. Зокрема він заявив, що наявність відчутних результатів у розслідуванні резонансних корупційних злочинів протягом найближчих трьох місяців буде показником спроможності САП і НАБУ відповісти на очікування українців.

У п'ятницю, 31 травня, президент провів зустріч із директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким, під час якої сторони обговорювали можливості покращення взаємодії спеціалізованих антикорупційних органів та "пошук шляхів для підвищення ефективності їхньої роботи".

Володимир Зеленський наголосив, що гарантуватиме незалежність антикорупційних інституцій і захист від втручання у їхню діяльність, однак зазначив, що громадяни України вимагають невідворотності покарання для корупціонерів.

Додатково учасники зустрічі обговорили пропозиції законодавчого та практичного характеру щодо вдосконалення роботи спеціалізованих антикорупційних інституцій.

Нагадаємо, що раніше тоді ще радник новообраного президента Володимира Зеленського, а тепер секретар РНБО Олександр Данилюк заявив про те, що на керівництво Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури чекає перезавантаження, якщо НАБУ і САП швидко не продемонструють результати своєї роботи.