Зеленський заявив про підготовку карти виконання Мінських домовленостей з чіткими термінами

12 вересня 18:34

За словами президента, всі пункти Мінських угод обговорюватимуть на зустрічі в "нормандському форматі".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що зараз розробляється карта виконання Мінських домовленостей з чіткими термінами. Також він повідомив про скорий "контакт" з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми розробляємо мапу виконання Мінських домовленостей з чіткими термінами... Найближчі кроки - це зустріч у "Нормандському форматі", і я вірю, що ми на цій зустрічі зможемо вирішити багато ключових, і дійсно складних елементів Мінських домовленостей", - заявив Зеленський під час спільної прес-конференції з президентм Фінляндії Саулі Нііністьо.

Він також додав, що серед найближчих кроків "контакт з президентом Російської Федерації Путіним".

Також під час зустрічі з Нііністьо український президент заявив про те, що всі пункти Мінських угод розглядатимуть під час переговорів у "нормандському формате". Зеленський додав, що на переговорах з питання реалізації Мінських домовленостей Київ боротиметься за "захист кожної краплі українських інтересів".

Раніше Курт Волкер висловив упевненість, що мир на сході України може бути відновлений шляхом реалізації Мінських домовленостей, і цьому сприятиме розміщення міжнародного миротворчого контингенту і ліквідація російських окупаційних адміністрацій.