Зеленський запропонує на посаду прем'єр-міністра Гончарука – ЗМІ

27 серпня 12:52

Олексій Гончарук є заступником Андрія Богдана.

 

Президент України Володимир Зеленський запропонує Верховній Раді призначити прем'єр-міністром заступника керівника Офісу президента Олексія Гончарука. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

Сьогодні глава держави і керівництво Офісу будуть розмовляти і консультуватися з кандидатурами інших членів уряду.

"Це не якась недовіра до Гончарука, а розуміння, що так чи інакше діяльність будь-якого міністра впливатиме на репутацію президента і він несе відповідальність", - сказав співрозмовник УП.

Нагадаємо, що раніше олігарх Ігор Коломойський заявляв про те, що серед головних претендентів на прем'єрське крісло – Олексій Гончарук.

На даний момент він є заступником керівника ОП Андрія Богдана. Раніше працював управляючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році балотувався в депутати під першим номером списку партії "Сила людей". Надалі був позаштатним радником міністра екології Ігоря Шевченка, який літав на одному чартері з олігархом Олександром Онищенком. Також Гончарук працював радником першого віцепрем'єра Степана Кубіва. З 2015 року очолив офіс ефективного реагування BRDO, фінансованого ЄС.

УП пише, що на Банкову Гончарука привів Богдан, вони познайомилися навесні 2019 року через співзасновника Monobank Дмитра Дубілета. За даними джерел, Гончарук прислухається до Богдана і не суперечить йому.

Зазначимо, що за словами обраного депутатом від "Слуги народу" Давида Арахамії, ім'я нового прем'єр-міністра України стане відоме вже 29 серпня, у день першого засідання нового парламенту.

Передбачалося, що на посаду прем'єр-міністра можуть висунути голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука або ж виконавчого директора від України у МВФ Владислава Рашкована.