Зеленський вніс до Ради подання про призначення нового міністра закордонних справ

11 червня 15:34

А також повторне подання на звільнення Клімкіна.

 

Президент України Володимир Зеленський підписав подання про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ країни і вніс у Верховну Раду подання на призначення главою МЗС Вадима Пристайка, повідомив заступник глави президентської адміністрації Руслан Рябошапка.

"Президент підписав подання про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ, а також вніс подання на призначення Пристайка Вадима Володимировича міністром закордонних справ", - сказав Рябошапка на брифінгу у вівторок.

Раніше Пристайко заявив, що готовий очолити Міністерство закордонних справ України, якщо отримає таку пропозицію від Зеленського. Він повідомив, що від імені МЗС допомагав "перехідною команді" в проведенні ефективних міжнародних зустрічей.


Нагадаємо, 6 червня Верховна Рада не проголосувала за жоден проєкт постанови про відставку Павла Клімкіна.

Міністр заявив, що вважає неправильним рішення Верховної Ради, оскільки у нього є відповідне право на відставку та його вже підтримав президент Володимир Зеленський.

Раніше президент Володимир Зеленський призначив Вадима Пристайка заступником глави Адміністрації президента. До цього він очолював місію України при НАТО.