Зеленський вирішив обрати очільника Одеської ОДА з допомогою конкурсу

13 липня 13:32

Андрія Андрейчикова поки призначати не мають наміру.

 

Президент Володимир Зеленський не має наміру зараз призначати бізнесмена Андрія Андрейчикова головою Одеської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це глава України заявив під час пресконференції в Одесі.

За його словами, він особисто знає Андрейчикова, але "є багато людей, які маніпулюють у засобах масової інформації", тому було прийнято рішення обрати губернатора Одещини з допомогою конкурсу, передає "Думська".

Раніше біля будівлі Офісу президента в столиці відбувся мітинг проти призначення Андрейчикова на цю посаду через його зв'язки з проросійськими діячами. Також на акцію протесту виходили й в Одесі.

Нагадаємо, що деякі відомості про Андрейчикова оприлюднила журналіст "Схем" Наталія Седлецька. Вона написала, що можливий голова Одеської ОДА є учасником закритого мисливського клубу "Мисливець 2007". Один із учасників, Дмитро Череп, у 2015 році хотів створити "Одеську народну республіку", другий, Сергій Кушнір, очолює Одеський центр проросійської партії "Родина", головою якої досі залишається Ігор Марков, що втік до РФ. Сам Андрейчиков поставляє металобрухт у невизнане Придністров'я.