Зеленський в інтерв'ю CNN: "У мене немає часу думати стратегічно"

15 лютого 18:36

Президент заявив, що "думає тактично в інтересах України".

 

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістці американського телеканалу CNN Крістіан Аманпур в рамках Мюнхенської конференції заявив, що у нього "немає часу думати стратегічно". Про це написала у Facebook журналістка Мирослава Барчук.

"У мене немає часу думати стратегічно. Я часто думаю тактично в інтересах України". Президент України Зеленський – тільки що на Мюнхенській конференції з безпеки. В інтерв'ю Аманпур, ведучій CNN. Що ж, досить відверто і ємко. Це підтверджує і його мюнхенський виступ", - написала Барчук.

Президент Володимир Зеленський сьогодні виступив на Мюнхенській конференції, де заявив про бажання провести місцеві вибори на всій території України, включаючи ОРДЛО, в жовтні 2020 року, але тільки за законами України.

Також він висловив готовність до діалогу з мирним населенням ОРДЛО, але не з представниками окупаційних адміністрацій. Крім того, президент відзначив, що потрібні дієві механізми для припинення вогню в Донбасі, оскільки обстріли не припиняються, незважаючи на домовленості в Парижі.

При цьому Зеленський розповів про ініціативу щодо розведення сил за секторальним принципом. Згідно йому, лінія розмежування буде розбита на сектори.