Зеленський представив нового голову Луганської ВЦА

07 липня 17:52

На думку президента, місією керівника області має стати знаходження можливостей для її відбудови.

 

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїзди до Луганської області представив нового голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького та вручив йому службове посвідчення очільника регіону, повідомляє прес-служба президента.

Зеленський наголосив на тому, що місією керівника області, частина якої є окупованої російсько-терористичними військами, має стати знаходження можливостей для відбудови Луганщини.

"Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском (президентом Європейської ради – ред.), бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія", – зазначив він.

Комарницький подякував гаранту за довіру та зазначив, що виконання поставлених завдань є реальним.

"Я знаю настрій людей та проблеми, які є на Луганщині. Знаю, що тут люди хочуть працювати. Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати", – підкреслив новий голова Луганської ВЦА.

Нагадаємо, Віталій Комарницький був однією з восьми кандидатур Володимира Зеленського на посади очільників державних адміністрацій, які Кабінет міністрів схвалив.

Вранці 5 липня президент Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Куця з посади голови Донецької ВЦА та призначення на цю посаду Павла Кириленка. Президент особисто представив нового голову Донецької військово-цивільної адміністрації в Краматорську.

Нові керівники Донецької та Луганської ВЦА мають родичів у Росії та на тимчасово окупованих нею територіях Донбасу, однак обидва зв'язок із сепаратистами заперечують.