Зеленський повинен відмовитися від ключової ідеї "миру" — експерт

19 листопада 14:41

тільки спроба погодитися на "особливий статус", амністію бойовиків, легітимні вибори пушиліних і губаревих та інші, м'яко кажучи, суперечливі пункти Мінських угод може мати наслідком той-таки переворот.

 

Для того щоб стати "президентом на 100%", Володимир Зеленський повинен відмовитися від ключової ідеї "миру". Хоч вона, згідно з даними соцопитувань, і є цінною для двох третин виборців, проте співвідношення сил не дає змоги сподіватися на будь-який варіант миру, прийнятний для України. У кращому разі це може бути безстрокове перемир'я на кшталт придністровського, та наразі Зеленський такий компроміс рішуче відкидає.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Володимир Дубровський, старший економіст CASE Україна, член Несторівської групи. На його думку, тільки спроба погодитися на "особливий статус", амністію бойовиків, легітимні вибори пушиліних і губаревих та інші, м'яко кажучи, суперечливі пункти Мінських угод може мати наслідком той-таки переворот.

"Звісно, підписував їх іще Порошенко, але він упирався ногами й руками, коли його в цю капітулянтську пастку тягнули, та й йому, коли дійшло до справи, було нелегко (пам'ятаєте бойову гранату під Радою?). А Зеленському ж точно не пробачать того, що пробачали попередникові", - зазначає експерт.

У цьому сенсі згадані умови - це насправді, на думку автора, частина кремлівського плану дестабілізації, і залишається тільки сподіватися, що розумні люди в оточенні нинішнього президента прорахували цей план і продумали шляхи уникнення пастки.

"Однак він також пролягає повз "прапорці", бо всі шляхи і стежки всередині загону загоничам чудово відомі, й тут їх обскакати не вийде, - уся надія лише на добре прораховану креативність у поєднанні з рішучістю", - підкреслює експерт.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в "нормандському форматі", яка запланована на 9 грудня, має намір розмовляти про конкретні терміни припинення війни в Донбасі. Також Зеленський хоче конкретики щодо строків деокупації Донбасу.

Детальніше про виклики перед Зеленським читайте у матеріалі Володимира Дубровського ""За прапорці!"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".