Зеленський "подумає" про те, щоб балотуватися на другий термін

20 травня 12:48

Спочатку Зеленський збирався бути президентом один термін.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, про те, що "буде думати" про другу каденцію. Балотуючись в президенти України Зеленський обіцяв не йти на другий термін.

"Я йду на один термін, як і говорив. Я бачу, що робота складна, ніхто спасибі не скаже. Якщо буде велика підтримка народу України, я буду думати. У мене є чим. Так що буду", - заявив Зеленський.

Водночас президент зазначив, що йому, напевно, не вистачить однієї президентської каденції.

Онлайн трансляцію прес-конференції президента Володимира Зеленського дивіться тут.

Читайте також: Закони про введення НС в Україні не потребують "дошльопування" – експерт

Володимир Зеленський переміг у другому турі президентських виборів навесні 2019 року. 20 травня глава держави прийняв присягу президента України. У першому зверненні до нації заявив Зеленський про розпуск парламенту.

При цьому Зеленський під час виборчої кампанії обіцяв не призначати своїх знайомих на державні посади. Однак за рік його президентства держпосади отримали 30 осіб, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95", її дочірніх організаціях, що надають послуги компанії, співпрацювали з чинним президентом на професійній основі, були його знайомими, друзями

На яких дипломатичних напрямках сконцентрував зусилля Володимир Зеленський у перший рік на посаді президента, які провали допустив і в чому досяг успіху, аналізує надзвичайний і повноважний посол Костянтин Єлісєєв у статті "Дипломатія епохи президента Зеленського. Рік перший" ZN.UA.