Зеленський планує запросити Трампа до України

25 вересня 10:24

За словами президента, він хоче не тільки їздити до інших країн, а щоб і лідери держав приїжджали до України.

 

Президент Володимир Зеленський планує запросити президента Сполучених Штатів Дональда Трампа відвідати з офіційним візитом Україну, про це він повідомив у відео зверненні, опублікованому на сторінці Офісу голови держави у Facebook. Запросити Трампа український президент планує під час їхньої зустрічі, яка має відбутися 25 вересня.

"Я очікую, що у нас будуть дійсно дуже круті стосунки зі США. Я очікую, що обов'язково запросимо, такого не було багато років, і, як кажуть англійською, the time to visit Ukraine, тому ми очікуємо зараз, що ми домовимося про візит", – заявив Зеленський.

За словами президента, він хоче не лише сам літати в різні держави, а щоб лідери інших країн приїжджали до нас і бачили, яка "чудова Україна".

"Потрібно вірити, перш за все, не словам, а очам. Тому я дуже хочу, всіх запрошуємо, і всі хочуть, до речі, всі чекають від нас запрошення, і, як тільки я запитую, чи не хочуть вони приїхати до нас, то всі із задоволенням. І я думаю, що у нас у найближчий рік, у найближчі два роки будуть такі гучні візити американських, європейських лідерів. Всіх ласкаво просимо", – додав Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів, чого чекає від зустрічі з Трампом

Як повідомлялося, 25 вересня Дональд Трамп і Володимир Зеленський повинні зустрітися на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Зустріч відбудеться на тлі скандалу, спровокованого телефонною розмовою двох президентів, в ході якого Трамп згадував Джо Байдена – свого ймовірного конкурента на президентських виборах. За даними ряду американських видань, Трамп вимагав від Зеленського розслідувати "корупцію Байдена" в обмін на надання військової допомоги Україні.

Джо Байден і сенатори-демократи також наполягають на оприлюдненні стенограми розмови. Трамп традиційно заперечує всі звинувачення і навіть не виключив, що стенограму все ж буде опубліковано. Тим часом, демократи в Конгресі мають намір ініціювати розслідування інциденту і обговорюють можливість імпічменту.

Як повідомляло DT.UA, оточення Дональда Трампа давно цікавлять напрацювання Генпрокуратури у справі Burisma, до наглядової ради якої входив син Джо Байдена Хантер. Власник Burisma Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року. Наприкінці 2014 року Злочевський залишив Україну, і Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Згодом кримінальні справи щодо Злочесвкого були закриті, а його компанія погасила податкову заборгованість.

Детальніше про розвиток відносин президента Зеленського з керівництвом США і Росії читайте в статті головного редактора видання "Дзеркало тижня. Україна" Юлії Мостової "Квартал чорних лебедів".