Богдан написав заяву, але я її ще не підписав — Зеленський

02 серпня 12:55

Жанр, в якому зараз живе країна, називається трагікомедія.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що заява про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента є. Однак, він її ще не підписав.

"Ми не тримаємося за владу. Ми – всі ключові люди, які зі мною прийшли, – домовилися з самого початку, що напишемо заяви на звільнення. Якщо суспільство чи Президент відчуватимуть, що та чи інша людина не може впоратися з поставленими Україною завданнями, то в будь-який момент ця людина, не тримаючись за крісло, піде у відставку", - процитували Зеленського в пресслужбі Офісу президента.

За словами глави держави, на сьогоднішній день він не підписував заяву на звільнення Богдана. Зеленський також зазначив, що при необхідності може показати суспільству заяви на звільнення від членів його команди.

Збирати заяви про відставку без дати, змушуючи їх писати ключових призначенців - це практика, заведена в Україні з 90-х років і яка застосовувалася усіма президентами до Зеленського. З такими заявами в сейфі набагато простіше управляти, маніпулювати кадрами і змушувати людей робити те, чого вони не хочуть або те, що виходить за рамки закону. Володимир Зеленський вирішив продовжити цю згубну практику? Або він просто допомагає Богдану і Тимошенко викрутитися зі створеної ними ж фейкової ситуації? Вибирайте варіант, який вам подобається більше.

За даними DT.UA, інформацію про відставку Андрія Богдана як інсайд поширив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Як писало DT.UA, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер наполегливо рекомендував президенту України не призначати на посаду людини, близької до олігарха Ігоря Коломойського. Однак Зеленський до поради не прислухався.

Раніше повідомлялося, що Андрій Богдан написав заяву на звільнення. Низка ЗМІ опублікували заяву Богдана, в якій він просить звільнити його "за власним бажанням з моменту бажання".