Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів за "євробляхи"

20 вересня 15:36

В Раді обіцяли, що це відтермінування буде останнім.

 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, про штрафів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України, йдеться на офіційному сайті Верховної Ради. Документ № 1030 Зеленський підписав у п'ятницю, 20 вересня.

Згідно з проектом закону президента Володимира Зеленського, застосування штрафів для "євробляхерів" після прийняття документа в цілому отстрочат ще на три місяці. Як наслідок із власників "євроблях" не стягуватимуть штрафи до 20 листопада 2019 року.

При цьому під час презентації законопроекту представник президента в Раді Русла Стефанчук зазначив, що це останнє відтермінування і більше депутати не будуть продовжувати термінів періоду звільнення власників "євроблях" від штрафів.

Нагадаємо, що Закон про впровадження штрафів за керування автомобілями на єврономерах повинен був набути чинності 22 травня, і передбачав як штрафи, таки і можливість конфіскації автомобіля. Однак депутати схвалили відтермінування штрафів для водіїв "євроблях" ще на три місяці – до 22 серпня. Відтоді у разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн., якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу може сягти 170 тисяч грн або конфіскація таких авто.

Президент України Володимир Зеленський обіцяв після того, як буде сформована нова Верховна Рада, переглянути законодавство про розмитнення автомобілів на єврономерах.

12 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект, який в чергове відтермінував запровадження штрафів за керування "євробляхами". При чому під час одного засідання депутати проголосували за закон і в першому читанні, і в другому.