Зеленський обіцяє ухвалення закону про імпічмент президента

21 липня 21:29

За словами українського президента, це буде не доповнення.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що в новому скликанні Верховної Ради буде прийнятий закон про імпічмент президента. За словами Зеленського, ухвалення закону про імпічмент стане одним з перших в дев'ятому українському парламенті.

"Буде закон, і він був, ми подавали закон про імпічмент. Буде закон про імпічмент, один з перших законів, який внесе "Слуга народу". Я впевнений, що це рішення всієї партії, кожного з нас. Ми обіцяли, і ви в порядку денному нової Верховної Ради обов'язково побачите цей закон. Не доповнення, а закон про імпічмент президента", - сказав президент на брифінгу в штабі "Слуги народу".

За даними Національного екзит-полу станом на 18:00 на позачергових виборах до Верховної Ради проходять п'ять партій. Таким чином рейтинг партій склався таким чином: "Слуга народу" - 43.9%, "Опозиційна платформа - За життя" - 11.5%, "Європейська солідарність" - 8.9%, "Батьківщина" - 7.6%, "Голос" - 6.3%.

Центральна виборча комісія має опублікувати результати голосування протягом 15 днів від дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада має зібратись на своє перше засідання протягом 30 днів від оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли має зібратись на засідання новий парламент, - 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом виборів разом із DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".