Зеленський обговорив з Туском реалізацію домовленостей між Україною та ЄС

15 листопада 11:56

Туск в черговий раз підтримав Україну.

 

Під час телефонної розмови президент України Володимир Зеленський і президент Європейської ради Дональд Туск обговорили реалізацію домовленостей 21-го саміту Україна - ЄС. На Банковій стверджують, що Туск відзначив активізацію реформ в Україні, зокрема щодо виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, розповіли в Офісі президента в п'ятницю.

"Окремою темою розмови була енергетична безпека в Європі та ситуація з реалізацією проекту "Північний потік – 2". Співрозмовники погодилися щодо важливості безумовного дотримання всіма державами – членами Європейського Союзу енергетичного законодавства ЄС", - йдеться в повідомленні Банковій.

Зеленський подякував Туску за вагому особисту роль у розвитку співробітництва між Україною та ЄС.

"Зі свого боку Дональд Туск запевнив у своїй незмінній підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, а також реформ у нашій державі", - додали в Офісі Зеленського.

Напередодні Туск назвав путінську Росію стратегічною проблемою Європи. Він в черговий раз повторив, що не буде суверенної Європи без незалежної України, а тверда і послідовна позиція ЄС щодо Росії стала першим, настільки ясним і недвозначним виразом європейського суверенітету.