Зеленський не віддаватиме наказ на звільнення ОРДЛО військовим шляхом

19 квiтня 01:33

Шоумен негативно відповів на запитання телеведучої Наталії Мосейчук в ефірі програми "Право на владу".

 

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський у разі своєї перемоги на президентських виборах не має наміру віддавати наказ щодо військового звільнення окупованих Росією районів Луганської і Донецької області, заявив сам Зеленський в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

На запитання ведучої Наталії Мосейчук про те, "чи готовий він віддати наказ про військові дії, щоб військовим шляхом звільнити Донбас", Зеленський відповів "Ні".

Читайте також: Досі незрозуміло, як поведе себе Зеленський в разі перемоги - Bloomberg

Раніше Володимир Зеленський, говорячи про реінтеграцію Донбасу, заявив про необхідність "простягнути руку" жителям окупованих територій, зокрема, відновити їм пенсійні виплати. При цьому практично всі пенсіонери в ОРДЛО вже оформлені як тимчасово переміщені особи та можуть отримувати пенсію на підконтрольній уряду території.

Пізніше у Володимира Зеленського озвучили позицію кандидата в президенти щодо проведення виборів на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, визнавши їхне проведення в умовах російської окупації неможливим.

Як повідомлялося, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру виборів президента та призначила другий тур на 21 квітня.