Зеленський назвав справу Єрмака порожньою: Я знаю, хто робив записи та хотів шантажувати мене

20 травня 13:43

Але Зеленський не назвав прізвищ.

 

Президент України Володимир Зеленський назвав справу щодо відеозаписів за участю брата глави його Офісу Дениса Єрмака "порожньою". За його словами, він знає, хто робив ці записи та використовував їх для звільнення Єрмака.

"Ця справа порожня. Я знаю, хто проводив ці записи, я знаю, для чого, я знаю, хто хотів шантажувати цими записами мене особисто, щоб я зняв Єрмака. Я знаю, хто це зробив. Не готовий зараз говорити, тому що йде слідство. Хоча я знаю відповідь", - сказав він на пресконференції в середу в Києві.

Зазначимо, що суд зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради Андрієм Єрмаком.

Також голова ОП потрапив скандал після того, як 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких його брат Денис Єрмак обговорює з низкою осіб можливість призначення на державні посади.

Дати на записах свідчать про те, що вони зроблені в період з серпня по вересень 2019 року. У розмовах фігурують посади в "Укрзалізниці", в Міністерстві інфраструктури, Київської митниці тощо.

Читайте також: У Львові з підозрою на коронавірус відразу госпіталізували шестеро молодих людей

Андрій Єрмак підтвердив, що на записах – його брат Денис.Водночас керівник ОП пообіцяв звернутися до СБУ та ДБР, щоб слідство з'ясувало достовірність відеозаписів, хто і за яких обставин їх зробив, і як вони опинилися у Лероса. Єрмак звинуватив депутата в переході "червоних ліній" і переслідуванні власних інтересів, а також пообіцяв, що "тому доведеться відповідати публічно за кожне слово". ДБР відкрило щодо Лероса кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Своєю чергою, Лерос передав відеозапису в НАБУ, попросивши керівництво Бюро відкрити кримінальне провадження та перевірити можливу причетність Єрмака до злочинів.