Зеленський на зустрічі з главами МЗС Швеції та Польщі закликав продовжувати санкції проти РФ

31 травня 16:57

Президент зустрівся у Києві з Вальстрьом та Чапутовичем.

 

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністрами закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом та Польщі Яцеком Чапутовичем заявив, що сподівається на продовження санкцій проти РФ, поки українські території не буде повністю повернуто.

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський подякував за підтримку України з боку Польщі та Швеції: "Дякую за підтримку санкційної політики проти Росії та сподіваюся на її продовження – поки українські території не будуть повернуті повністю".

Зеленський також додав, що зараз другим фронтом для України є боротьба з корупцією, бідністю та економічною стагнацією.

Вказується, що Вальстрьом та Чапутович, своєю чергою, підтвердили підтримку зусиль України із захисту територіальної цілісності, повернення полонених, а також у питаннях євроінтеграції.

У контексті відзначення 10-ї річниці Східного партнерства ЄС Зеленський зазначив, що для України критично важливо зберегти позитивні здобутки останніх років і прискорити виконання Угоди про асоціацію з ЄС та інші зміни.

Президент запевнив іноземних міністрів, що Україна продовжить рухатися у напрямку поглиблення інтеграції з ЄС та НАТО.

Нагадаємо, що екс-заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив про те, що під час візиту до Брюсселя ще діючий президент Петро Порошенко узгодив з європейськими партнерами продовження санкцій у червні ще на шість місяців. Подальше продовження санкцій залежатиме від роботи нового керівництва МЗС, Адміністрації президента Володимира Зеленського і нового голови держави особисто, зазначив Єлісєєв.