Зеленський цинічно порівняв торішню смертність в Україні з сьогоднішньою, прив'язавши її до успішності роботи уряду Шмигаля

20 травня 13:17

За два місяці роботи уряду Шмигаля, у Зеленського немає претензій до його роботи.

 

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в середу заявив про те, що зараз немає зауважень до уряду Дениса Шмигаля щодо реакції країни на пандемію нового коронавірусу. Президент порівняв квітневу та березневу статистику смертності 2019 та 2020 років, при цьому закривши всю країну на карантин, і прив'язав це до успішності українського уряду.

"Статистика така – візьміть березень квітня 2019 і порівняйте з березнем і квітнем 2020 року. Кількість летальних випадків в країні в цілому. І що ви побачите. На тисячу людей у 2020 році, що в березні, що у квітні, менше летальних випадків, ніж у 2020 році, попри коронавірус. Ось таке у нас не дуже поганий уряд", - сказав Зеленський.

Він сказав, що за два місяці роботи уряду Шмигаля, у нього немає претензій до роботи Кабінету міністрів.

"Ми боремося разом з COVID-19, і я бачу, що ми як мінімум майстри спорту по боротьбі з COVID-19. Ми одні з кращих за статистикою, тому що вчасно все зробили та зробили правильно. Не чекали всіх контрактів від МОЗ, наповнювали як могли всі мережі та лікарні. І бізнесу вдячний, що допомогли, і всім вдячний", - сказав Зеленський.

Він додав, що в Україні досить невисока смертність від COVID-19.

Читайте також: Зеленський "подумає" про те, щоб балотуватися на другий термін

Раніше повідомлялося, що в Києві в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчаток виявили 81 випадок захворювання на коронавірус. Всього протестували 182 осіб.

Станом на ранок середи, 20 травня, в Україні 19 230 випадків захворювання на коронавірус, з них - 2 410 у Києві.