Зеленський надав українське громадянство дев'яти іноземцям

18 липня 12:26

Серед них росіяни-учасники ООС.

 

Президент Володимир Зеленський указом від 18 липня надав громадянство України п'яти уродженцям Росії, двом уродженцям Білорусії, уродженцю Молдови і уродженцю Грузії. Відповідний указ президента №526/2019 опублікований на сайті глави держави.

Згідно з пунктом 26 статті 106 Конституції України та статті 9 Закону України "Про громадянство України" до громадянства України прийнято:

Алєксєєвича Сергія Івановича, уродженця Республіки Білорусь;

Гібадуліна Станіслава Іосіфа, уродженця Республіки Молдова, учасника ООС;

Гноєвого Сергія Володимировича, уродженця Російської Федерації,

Канделакі Нугзара, уродженця Грузії, учасника ООС;

Ковніренка Андрія Петровича, уродженця РФ;

Макєєва Нікіту Вікторовича, уродженця РФ, учасника ООС;

Прохорова Дениса Олександровича.

Також до громадянства України як осіб, які мають визначні заслуги перед державою, прийнято росіян Сівохіна Олексія Сергійовича та Фоміна Дмитра Олексійовича, які проживають у Київській області та Києві.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ України розробити механізм надання громадянства України представникам української діаспори за кордоном.

Також після підписання Путіним указу про надання громадянства РФ українцям в ОРДЛО за спрощеною процедурою, гарант порадив Путіну не спокушати українців російськими паспортами та пообіцяв надавати громадянство України противникам путінського режиму.